Share Event

November 20, 2023

Monumentale zaken: Sessie 1

Location

Date & Time

Mon 20 Nov 2:00 until Mon 20 Nov 18:00

About this event

De doeleinden van nationale monumenten en de monumentenlijst

 

Eind november organiseert het programma Internationale Erfgoedsamenwerking van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) en de ErfgoedAcademie een tweedelige online kennisuitwisseling over “Monumentale zaken: Hoe weerspiegelen onze Nationale Monumenten de maatschappij?”

Het bijwonen van beide sessies wordt aangemoedigd.

Elke sessie begint met een reeks korte presentaties die inspiratie bieden voor een discussie tussen verschillende actoren binnen het erfgoedveld (zoals beleidsmakers, wetenschappers, activisten, gemeenschapsinitiatieven) die de bestemming en interpretatie van monumenten heroverwegen.

De sessies hebben tot doel internationale uitwisseling van kennis en ervaring te bevorderen over hoe nationale monumenten worden beheerd en betekenis krijgen door verschillende groepen in de samenleving. Deze uitwisseling maakt deel uit van een onderzoeksproject dat bij de RCE wordt uitgevoerd naar meerstemmigheid en de Rijksmonumentenlijst.

Omdat dit een internationaal evenement is, is de voertaal Engels. Kijk voor meer informatie over het programma en de mogelijkheid voor aanmelden op onze Engelse webpagina.

Tags

Price per person excluding travel and acommodation

PHOTO GALLERY

guests

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni

Going
0 responses

No responses yet.

Interested
0 responses

No responses yet..

recent events

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni