Share Event

December 31, 2023 - March 1, 2024

Thema Dag van Het Kasteel 2024

Location

Date & Time

Sun 31 Dec 0:00 until Fri 1 Mar 0:00

About this event

Aan Tafel!

De 17e Dag van het Kasteel staat in het teken van voedsel, keukens, moestuinen, serviezen en etiquette. Eetculturen van kastelen, buitenplaatsen, landgoederen en adelijke woonhuizen vormen volgens de organisatie een mooie aanleiding om alle zintuigen van bezoekers aan te spreken en bewogen geschiedenis te verkennen.

In dat kader is het team van de Dag van het Kasteel 2024 op zoek naar het beste kasteelrecept van Nederland. De stichting roept kastelen, landgoederen, buitenhuizen en andere woonhuizen van de adel op een recept in te sturen dat al generaties wordt bereid en/of dat perfect past bij de sfeer en geschiedenis van het deelnemende kasteel.

Belangstellenden kunnen terecht bij dagvanhetkasteel.nl. Publiek en jury bepalen samen wie de winnaar wordt van de hoofdprijs van 10.000 euro, ter beschikking gesteld door de VriendenLoterij.

Meedoen

Meedoen is eenvoudig:

  • Stuur het recept in via het online formulier
  • Vermeld naam, ingrediënten, bereidingswijze en herkomst van het recept
  • Maak een goede foto van het gerecht met op de achtergrond het kasteel waar je werkt of woont
  • Schrijf een korte motivatie waarin je uitlegt waarom jouw recept het beste historische recept van Nederland is.

Stemprocedure 

Kastelen kunnen hun recept insturen tot en met 31 december 2023. Daarna stelt een deskundige jury een top 10 samen. Publiek wordt uitgenodigd in de maanden februari en maart 2024 op deze top 10 te stemmen via www.kastelenverkiezing.nl.

De drie kastelen met de meeste stemmen krijgen begin april 2024 bezoek van de jury, die de gerechten zal onderwerpen aan een proefondervindelijk onderzoek. Op donderdagavond 16 mei 2024 maakt de jury de winnaar bekend, tijdens de officiële aftrap van de Dag van het Kasteel: de pinksterweekeindeditie.

De winnaar ontvangt naast het geldbedrag een eervolle vermelding op de website en sociale media kanalen van de Dag van het Kasteel. Het winnende kasteel draagt de titel ‘Winnaar VriendenLoterij Kasteelprijs 2024’.

Tweede jaar

De stichting Dag van het Kasteel reikt de Kasteelprijs voor het tweede jaar uit. De award is mogelijk gemaakt door de deelnemers van de VriendenLoterij. Vorig jaar ging het landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Gelderland er met de winst vandoor. Meer informatie staat op dagvanhetkasteel.nl/vriendenloterij-kasteelprijs-2024/.

Tags

Price per person excluding travel and acommodation

PHOTO GALLERY

guests

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni

Going
0 responses

No responses yet.

Interested
0 responses

No responses yet..

recent events

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni